В България през последните години няма обществена поръчка без предизвестен победител”, заяви председателя на Асоциацията на рециклиращата индустрия /АРИ/ Явор Божанков по време на форума „Пътна карта на бизнеса 2017“, организиран от Българската стопанска камара (БСК) и сп. Икономист, с медийната подкрепа на БНТ.

Представители на АРИ бяха  сред участниците във форума, който събра на едно място над сто представители на бизнеса от различни сектори на икономиката и представители на основните политически сили. Целта на дискусията бе да се очертаят възможните пътища за решаване на важни за бизнеса проблеми в сферата на административната реформа, образование и пазара на труда, обществени поръчки и ефективно използване на обществения ресурс.

Явор Божанков повдигна един от най-важните въпроси по време на форума – за достъпа на малки и средни предприятия до търговете с публични средства и за нагласените правила в полза на монополистите.

Форумът се проведе на 24 февруари 2017 г., в столичния хотел „Балкан“ и събра на едно място над сто представители на бизнеса от различни сектори на икономиката и представители на основните политически сили.